David Stam

Creatief | Onderzoekend | Kritisch

Met een passie voor het maken van pakkende producties met originele concepten en voor gedegen onderzoek.

film & video

De eerste producties maakte ik met maatje Sjors, en stammen uit de jaren '90. Dat begon met wilde achtervolgingsfilms en komische sketches, en het mondde uit in mijn eigen bedrijf: Redwire Media. Daarmee verzorg ik met een team creatieven videoproducties en fotografie van concept tot product. Ik neem soms ook losse opdrachten aan als zelf-regisserend cameraman.

schrijven

Ik schrijf in opdracht en - wanneer ik me ergens druk over maak - uit eigen beweging. In beide gevallen probeer ik mijn scherpe pen te combineren met humor. Dat is in deze tekst niet gelukt. Balen. Maar het is geen doel op zich. De boodschap is het belangrijkst; ik schrijf graag en goed.

spreken

Wie kan schrijven kan niet perse goed spreken. Daar heb ik geen last van. Organiseert u een congres of symposium en zoekt u een geleid projectiel om de dag te openen of om het geheel in goede banen te leiden? Bel vooral. Kort samenvatten, het onderwerp bewaken en de vaart er in houden; ik zorg voor een levendige en verdiepende thema-dag.

onderzoek & educatie

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring als onderzoeker en redacteur, zowel wetenschappelijk als journalistiek. Als student gaf ik al examentrainingen biologie en bijles in een TBS-kliniek. Later werd ik ook docent en scriptiebegeleider bij Integrale Veiligheidskunde. Ik heb daarnaast workshops en verdiepende lezingen verzorgd over verschillende criminologische en journalistieke onderwerpen.

Studies:


Bachelor: Psychologie (majors: neuro & sociale)
scriptie: extinctie van reacties op angstprikkels

Master: Criminologie, Universiteit Utrecht
scriptie: reacties op normoverschrijdingen onder sociale diersoorten

Master: Filmstudies & visuele cultuur, Universiteit Antwerpen (bezig)